Luxor Stables is een trainingsstal gespecialiseerd in het zadelmak maken en inrijden van jonge paarden. Daarnaast helpen we ook ervaren paarden met rijtechnische problemen zoals paarden die staken, steigeren, bokken, wegrennen.... kortom paarden die zich niet (meer) willen laten rijden. Ook jonge paarden waarbij het zadelmak maken en inrijden niet lukt, zijn welkom bij ons.

Afhankelijk van wat een paard al kan als het bij Luxor Stables komt, beginnen we met het leren vaststaan, poetsen en hoeven optillen, volgen aan een touw (bij de volledig onervaren paarden). Daarna gaan we longeren aan het halster, gewenning aan hoofdstel met bit, opbouwend naar longeren met dekje en singel, lichte teugeldruk, een zadel erop en uiteindelijk volledig gezadeld longeren aan de dubbele lijnen. Hierbij leert het paard al sturen en terugkomen op de druk van het bit zodat het veiliger is op het moment dat Sander de eerste keer opstapt. 

Sander start het rijden altijd in de longeercirkel en zodra het veilig aanvoelt, wordt het paard gereden in de grote omheinde buitenrijbaan. Als ook dat goed gaat, is Sander degene die de paarden springgericht verder traint en rijdt Arlette de paarden dressuurmatig.

Een paard is voor ons klaar als de eigenaar/ruiter er zelf mee kan rijden. We begeleiden de ruiter om bij Luxor Stables het paard te rijden (indien nodig meermaals) voordat deze naar huis gaat.